Alla Affärsvärldens analyser vecka 48

Analyser av Bredband2, Bahnhof, Kitron, GoSol Energy, Schibsted, Beijer Alma, Kindred, Stille, Musti, Elekta, Solid Försäkring, Viaplay, Annehem, Sinch samt Branschsvep e-handlare, Afv-portföljen, Krönika, Lock-up, Börsgolvet, Råduppföljning och rapportkalender vecka 49.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 48 - Vecka48.2023.png

Bredband2

Bredband2 har nu en högre rörelsemarginal jämfört med innan förvärvet av A3 häromåret. Aktien värderas inte särskilt högt. Kan ledningen öka den organiska tillväxten under 2024?

Bahnhof

En nyckelfråga är ifall Bahnhofs utökade satsningar på företagsaffären och expansion till övriga Norden kan kompensera för dalande tillväxt i Sverige. Våra förväntningar är lågt ställda och då ser bredbandsoperatörens aktie ganska dyr ut.

Kitron

Norska kontraktstillverkaren Kitron har ett starkt år i ryggen med fin tillväxt och marginalexpansion. Om någon vecka anordnar bolaget en kapitalmarknadsdag och presenterar nya finansiella mål. Knäckfrågan är om Kitron kan upprätthålla marginalerna på nuvarande nivå.

GoSol Energy

GoSol Energy är en nykomling på Spotlight Stock Market som tjänat bra med pengar på att sälja solcellsanläggningar i en stark marknad. Men nu börjar synas moln på himlen.

Schibsted

Nyligen kom äntligen ett skarpt bud på Adevinta där Schibsted äger en stor aktiepost. Budet har dragit med sig även Schibsteds aktie upp. Vi tar nu hem en fin vinst om 27% efter mindre än en månad med köpråd på aktien.

Beijer Alma

Det är mest förvärv som håller uppe tillväxten i Beijer Alma och balansräkningen medger inga större utsvävningar på den fronten i närtid.

Kindred

Speloperatören presenterar en Q3-rapport som var sämre än väntat. Samtidigt meddelar Kindred att de lämnar den kostsamma satsningen på den nordamerikanska marknaden, vilket kommer stärka marginalen på sikt. Även andra kostnadsbesparingar kommer göras. Dessutom lämnas en guidning för 2024.

Stille

Medicinteknikbolaget Stille gör förvärv i Tyskland som ökar koncernens storlek rejält. Prislappen är attraktiv och breddar produktportföljen ytterligare. Förvärvet finansieras med en riktad emission och Stille får nu en ny storägare.

Musti

Afv har sedan en tid ett köpråd på husdjursbolaget Musti Group som driver kedjan Arken Zoo i Sverige. Idag kommer ett bud på bolaget med 27% premie. Från oväntat håll.

Elekta

Halvårsrapporten från Elekta bjöd på fortsatt god tillväxt och förbättrade marginaler. I somras gick Elektas konkurrent inom MR-linacs ViewRay i konkurs. Kan Elekta öka tillväxten för spetsprodukten Unity framöver?

Solid Försäkring

Nischförsäkringsbolaget Solids aktie är billig samtidigt som försämrad konjunktur och ägarbyte av en av bolagets viktigaste samarbetspartners utgör tydliga risker. Räcker den låga värderingen för att locka till köp?

Viaplay

Viaplay presenterar som väntat ett omfattande paket för att reparera sin balansräkning. Det är besk medicin för ägarna.

Annehem

Det är en jobbig slump när Peabs konkurrensutsatta fastighetsförsäljning slutar med att det tidigare dotterbolaget Annehem lägger vinnande budet.

Sinch

Aktien har gått starkt när börshumöret piggnat till och risken för nyemission verkar borta.

Branschsvep e-handlare

E-handelstillväxten under första halvåret 2023 minskade men vände till positiv tillväxt under tredje kvartalet. En del av bolagen har påverkats negativt av svagare köpkraft hos konsumenterna under året. Vi på Affärsvärlden listar våra e-handelsfavoriter.

Afv-portföljen

November blev årets hittills bästa börsmånad efter att nyheter om fallande inflation övertygat placerarna om att räntehöjningarna nu definitivt är över.

Krönika

Tiotusentals sparare har nog litat för mycket på Spiltan med VD Per H Börjesson. Utan det stora förtroendet hade Spiltans portföljbolag Pepins inte fått 75 000 emissionssugna sparare som i sin tur nu lockat till sig personer med oseriösa affärsmetoder. Det här är också ett tillfälle att revidera ett antal varningsflaggor för Affärsvärldens Emissionsguide.

Lock-up

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i Nodebis Applications, LumenRadio, Viva Wine, RightBridge Ventures Group, Ferroamp och Fragbite Group.

Börsgolvet

Alldeles för tidigt tvingar företagets julmiddagar folket runt Stureplan att faktiskt prata med varandra In Real Life. Vinglöggen underlättar och snart utbyts godbitar om desperata emissioner, Fastator-härvan och inte minst blossar konflikten mellan Nord- och Sydsverige upp igen.

Råduppföljning

Köprådet i Micro Systemation blev lyckat mot bakgrund av återhämtad rörelsemarginal. Att vi slopade ett tidigare köpråd för Viaplay var också ett bra drag, då aktien blivit till en sorglig historia. Allt som allt en godkänd omgång.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 49

Kommande vecka rapporterar Clas Ohlson och Systemair. Utdelning är att vänta från Lundin Gold. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 49.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG