Alla Affärsvärldens analyser vecka 6

Analyser av: Proact, Photocure, Betsson, Latvian Forest, Nimbus, Trelleborg, Attendo, Coor, Fractal Gaming Group, TGS-Nopec, OncoZenge samt Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 6 - Vecka6.Afv

Proact

Datalagringsspecialisten Proact har rusat fram på börsen de senaste månaderna. Men än finns det utrymme för uppvärdering.

Photocure

Hälsovårdsbolaget Photocure förbättrar diagnostik och uppföljning för urinblåsecancer, som är en av de mest kostsamma cancerformerna. Under 2020 köpte bolaget tillbaks de europeiska distributionsrättigheterna från Ipsen Pharma. Lyckas Photocure accelerera tillväxten finns lockande kurspotential.

Betsson

Speloperatören Betsson värderas fortsatt lågt. Bokslutet fick kalla handen av aktiemarknaden. Negativa valutakurseffekter och regulatorisk motvind är orosmoln för bolaget.

Latvian Forest

Trots att lettisk skog är mer exotisk än sitt svenska dito förblir det som en investering en relativt tråkig men samtidigt säker växande sådan. Frågan är om det kapital som investeras över tid har nog hög avkastning för att kunna motivera en investering.

Nimbus

Nimbus Group noterades på First North. Aktien steg cirka 25% i debuten.

Trelleborg

I en analys för ett halvår sedan imponerades vi av hur bra Trelleborg parerade Covid-19-krisen och satte ett köpråd. Efter att VD Peter Nilsson nu lagt fram bokslutet över 2020, och aktien rusat nästan 40%, är köpläget lite mindre tydligt.

Attendo

Omsorgsbolaget avslutade 2020 starkt med solid organisk tillväxt och marginalförstärkning. Attendo passar samtidigt på att presentera nya finansiella mål.

Coor

Coors bokslut togs emot med varm hand på aktiemarknaden. Är det köpläge?

Fractal Gaming Group

IPO-marknaden fortsätter att vara glödhet. Börsdebutanten Fractal Gaming steg mer än 70% i den tidiga handeln. Det är rekord för ett miljardbolag.

TGS-Nopec

Det blev en informationsrik dag när TGS-Nopec samtidigt med sin Q4-rapport även höll kapitalmarknadsdag. Under dagen annonserades ett nytt segment, jakt på förvärv men också ett namnbyte för bolaget.

OncoZenge

Moberg Pharma-avknoppningen OncoZenge genomför nu en kapitalanskaffning inför bolagets fas 3-studie som planeras starta i början av 2022. Är aktien köpvärd?

Afv-portföljen

Vill det sig väl kanske spelbolaget kan få tillbaka lite förlorad ESG-status på sikt.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Anders Ström minskar sitt innehav i sportboksleverantören. Andra intressanta affärer har bland annat skett i Addlife, Cloetta, Inwido, Resurs Holding, ITAB och Orexo.

Råduppföljning

Köpråden utvecklades överlag starkt. Danska Pandora och norska Europris steg över 50% vardera. Även Enea och järnvägsbolaget Train Alliance bjöd på fin avkastning.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.