Alla Börsplus analyser vecka 14

Analyser av: Midsona, Genesis, Doro, Invent Medic, Thule Group, Shortcut Media, Fortnox, Surgical Science, H&M, Homemaid samt Råduppföljning, Börsplus Portfölj och Börsplus Podcast.

Midsona 

Livsmedelskoncernen Midsona konsoliderar marknaden i Europa. Skuldsättningen är hög men för den som inte räds risk lockar potentialen.

Genesis IT

Genesis IT är troligen ett av börsens billigaste bolag men det är inte helt utan anledning. Tillväxten har helt stannat av samtidigt som omförhandlingen med den största kunden XL-Bygg skapar stor osäkerhet.

Doro

Telefonförsäljningen för seniorbolaget Doro kommer minska rejält kommande kvartal på grund av corona. Utsikterna är suddiga och 2020 verkar bli ett förlorat år.

Invent Medic

Invent Medic fyllde kassan innan Corona-krisen slog till. Det är en rejäl fördel för bolaget som nu på allvar ska få fart på försäljningen av sin produkt Efemia som hjälper kvinnor med ansträngningsinkontinens.

Thule Group 

Friluftsbolaget har utvecklats starkt efter börsnoteringen 2014 med 13 procents årlig vinstökning. Nu väntar den första riktigt stora prövningen men det syns inte så mycket i värderingen av aktien än.

Shortcut Media Group

Fjolåret var ett bra år för filmproduktionsbolaget Shortcut Media Group med fin tillväxt och marginalförbättring. Coronaviruset och dess framfart har ändrat förutsättningarna för 2020 rejält.

Fortnox

Mjukvarubolaget Fortnox växer fort med fina marginaler. Coronakrisen kan pressa kundintaget kortsiktigt. Ökad intäkt per kund är däremot en tydlig tillväxt- och värdedrivare på lång sikt.

Surgical Science

Medicinteknikbolaget Surgical Science flaggar för kraftigt minskad försäljning på grund av corona. Bolaget bjuder samtidigt på intressant exponering mot den växande marknaden för medicinsk simulering.

H&M

Klädkedjan flaggar för en historisk förlust under årets andra kvartal. Frågan är om röda siffror kan undvikas ens för helåret 2019/2020. Nätförsäljningen ser inte ut att rädda H&M. Vad betyder det för aktien?

Homemaid

Städbolaget hade ett svagt 2019 med pressat resultat vilket också gjorde avtryck i aktiekursen. Nu väntar ett år präglat av Corona. Homemaid lär inte vara immunt mot problem.

Uppföljning: 5 av 11 rätt

Omgångens köpråd utvecklades svagt bland annat till följd av börsraset de senaste veckorna. Å andra sidan har flera av säljråden sjunkit. Några av aktierna som analyserades var Awardit, Embracer och Sportamore.

Börsplus portfölj: Mörker i mars

Mars blev en mörk månad för både portföljen och börsen i stort när viruskrisen slog till på allvar och i praktiken stängde ned stora delar av världsekonomin.

Nytt avsnitt av Börsplus Podcast

Det är fortsatt stökigt på börsen till följd av Coronaviruset. Peter Benson och Björn Rydell diskuterar vikten av ett makroperspektiv i tider av oro på börsen, samt går igenom ett antal intressanta aktier.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här