Alla Börsplus analyser vecka 3

Analyser av: Atea, Nepa, Kindred, MedCap, Storytel, Consilium, Fortnox, Veg of Lund, SOBI och Fagerhult.
Alla Börsplus analyser vecka 3 - Vecka3.Krönika

Atea 

Det norska bolaget liknar svenska Dustin och aktien kan vara ett alternativ för den som gillar utdelning extra mycket.

Nepa

Kundundersökningsföretagets aktie har rasat det senaste året. Omstruktureringsprogram har införts. I samband med bokslutet för 2019 kommer bolaget presentera en ny strategi som skall göra Nepa lönsamt.

Kindred

Vinstvarningen sätter fingret på att den framtida lönsamheten inom nätspel är ett väldigt osäkert kort.

MedCap

MedCap har ett starkt år bakom sig såväl operativt som aktiekursmässigt. Tredje kvartalet var dock svalare. Hur ser utsikterna ut framöver?

Storytel 

I tisdags anordnade ljudboksbolaget Storytel en kapitalmarknadsdag och presenterade nya finansiella mål. Kan bolagets tillväxtsaga fortsätta och är aktien fortfarande köpvärd?

Consilium 

Consilium handlas till en rabatt mot den nettokassa bolaget får efter sin kanonaffär med Nordic Capital. Men frågan är om den stora kassan någon gång kommer att falla i händerna på aktieägarna.

Fortnox

Mjukvarubolaget Fortnox är förmodligen ett av börsens absolut bästa tillväxtbolag. Kan tillväxten hålla i och hur ska man se på aktien framöver?

Veg of Lund

Veg of Lund är ett utvecklingsbolag inom växtbaserade livsmedel som gör sig redo att bli 2020 års första svenska nyintroduktion. Området är superhett men framgången för den potatismjölk bolaget ska lansera är knappast given. Sista teckningsdag: 200127

SOBI 

Läkemedelsbolaget SOBI stiger cirka 10 procent efter en omvänd vinstvarning där såväl omsättning som resultat för 2019 justeras upp. Är aktien fortfarande köpvärd?

Fagerhult

Aktien har inte alls hängt med i börsuppgången och det är helt i sin ordning givet att verksamheten gått på lågvarv. Men pilar pekar numera uppåt snarare än nedåt vilket kan bädda för en revansch.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG