Allras vd Alexander Ernstberger köpte dyraste villan 2016

Alexander Ernstberger, vd och grundaren för "pensionsgamen" Allra, stod för fjolårets dyraste villaköp.

Den 3 november 2016 såldes en drygt 250 kvadratmeter stor villa med strandtomt på Lidingö för 50 miljoner kronor. Det var den dyraste husaffären under året som gick.

Köparen var Alexander Ernstberger. Han är grundare och vd för Allra Sverige som från början hette Svensk Fondservice men bytte namn 2013.

Allra Sverige fanns med i Pensionsmyndighetens rapport från juni 2014 där myndigheten varnade för bolag som erbjuder att ta över förvaltningen av privatpersoners premiepension mot en ersättning. Den här typen av förvaltningsbolag har ibland kallats för ”pensionsgamar”, enligt di.se och förknippas ofta med höga avgifter, svårbegripliga villkor och aggressiva telefonförsäljare.

LÄS MER: Här såldes Sveriges dyraste villor 2016Se listan över de 15 dyraste villaförsäljningarna förra året.

– Det är inte fult att tjäna pengar, sade Alexander Ernstberger till Dagens Nyheter i april 2012.

I en intervju med Dagens Industri tre år senare kritiserade han den bransch som Allra Sverige själva verkade i.

– Givet att det inte längre går att byta PPM-fonder på uppdrag av kunden så är det oskäligt att ta betalt för en tjänst som inte kan utföras, sade Alexander Ernstberger till DI.

2015 blev Alexander Ernstberger utsedd till Årets Unga Entrepenör.

I Allras styrelse återfinns bland annat tidigare justitieministern Thomas Bodström.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.