Astra Zenecas Enhertu visar positiva resultat i Fas 2-studie

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca meddelar att läkemedlet Enhertu signifikant fördröjde utvecklingen av sjukdomen i fas 2-studien DESTINY-Breast02 hos patienter med HER2-positiv icke resekterbar och/eller metastaserad bröstcancer.
Enhertu
Foto: Astra Zeneca

Läkemedlet Enhertu är under utveckling av Astra Zeneca tillsammans med det japanska läkemedelsbolaget Daiichi Sankyo. Nu uppger Astra Zeneca att läkemedlet visat positiva resultat i Fas 2-studien DESTINY-Breast02. Det primära målet med studien var att uppnå en signifikant bromsning av sjukdomsförloppet vilket alltså skedde.

Ytterligare positivt var att man dessutom uppnådde det sekundära effektmåttet ”total överlevnad”. Bolagen uppger att mer specifika resultat kommer att presenteras vid ett kommande medicinskt möte.

”Resultaten från DESTINY-Breast02-studien i denna patientpopulation med avancerad sjukdom bekräftar effektiviteten och säkerhetsprofilen som ses i DESTINY-Breast01 och överensstämmer med resultaten från vårt bredare kliniska program för HER2-positiv metastaserad bröstcancer. Dessa data stärker ytterligare vårt förtroende för Enhertu och förstärker dess potential att förändra patientresultat i flera behandlingsmiljöer”, säger Susan Galbraith, Executive Vice President, Oncology R&D, Astra Zeneca, i en kommentar.

Enhertu utvecklas och kommer att kommersialiseras gemensamt av Astra Zeneca och Daiichi Sankyo. Läkemedlet är ett specifikt konstruerat HER2-riktat antikroppsläkemedelskonjugat (ADC).

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets