Blankare täcker i Sinch efter ny riktkurs från JP Morgan

Amerikanska storbanken JP Morgan inleder bevakning av kommunikationstjänstebolaget Sinch med rekommendationen övervikt och riktkursen 45 kronor. Blankningsgraden i Sinch har under dagen sjunkit till strax över 11%.
Blankare täcker i Sinch efter ny riktkurs från JP Morgan - Johan Hedberg Sinch tf vd
Johan Hedberg, tillförordnad VD för Sinch

JP Morgan skriver att värderingen i Sinch är tilltalande efter ”att ha fallit från nåd”, och bolaget uppvisat en återhämtning i den operativa delen under tredje kvartalet.

Givet detta erbjuder bolaget en ”attraktiv ingångspunkt” för investerare, menar banken.

Riktkursen på 45 kronor beskrivs vara satt på försiktiga antaganden. Samtidigt erbjuder den en uppsida på hela 90% från gällande nivåer. Detta är dock inget mot JPM:s optimistiska scenario, där uppsidan i sådana fall är 300% för Sinch-aktien.

Marknaden svarar med att handla upp aktien 5% på Stockholmsbörsen. Enligt Holdings har blankningen i Sinch under dagen sjunkit till 11,1% av kapitalet, från tidigare 13,64%.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco