Capio lägger bud på GHP – premie på 96%

Capio lägger ett kontant bud på sjukvårdsbolaget GHP Specialty Care om 35 kronor per aktie, vilket är en premie om 95,7% jämfört med fredagens stängningskurs. Det framgår av ett pressmeddelande.
Capio lägger bud på GHP – premie på 96% - capio-700-170213_binary_6824762.jpg

Budet, som värderar GHP till 2,5 miljarder kronor, rekommenderas av bolagets budkommitté. Kommittén noterar att erbjudandet överstiger bolagets högsta noterade aktiekurs samt riktkurserna från samtliga ledande aktieanalytiker.

Vidare har bolagets fyra största ägare, vilka äger cirka 51,4%, åtagit sig att acceptera budet.

Acceptfristen för erbjudandet förväntas inledas omkring den 24 mars och avslutas omkring den 22 april. Med anledning av budet kommer GHP:s årsstämma att skjutas upp från den 28 april till några veckor senare, kallelse kommer minst fyra veckor innan.

Capio köptes själva ut från börsen i slutet av 2018 och ingår numera i franska Ramsay Générale de Santé.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.