Copperstone Resources uppgraderar mineraltillgångar

Gruvbolaget Copperstone Resources har genomfört en uppgradering på 50 procent av mineraltillgångarna i Eva-fyndigheten i Arvidsjaur, framgår det av ett pressmeddelande.
Copperstone Resources uppgraderar mineraltillgångar - COP-Natur_landskap_DJI_0725_FOTO_LinneaLundkvist-3
Foto: Copperstone Resources

Enligt resursuppdateringen uppgår de totala mineralresurserna till 7,76 Mton. Det är en ökning på 50 procent från det tidigare 5,16 Mton. Uppgraderingen har gjorts i enlighet med regelverket PERC Standard 2021.

Eva-fyndigheten har en genomsnittlig metallhalt om 4,41 procent zink-ekvivalenter.

”Det här är mycket glädjande och innebär att Eva-fyndigheten är betydligt större än vad vi tidigare har bedömt. I och med uppgraderingen till PERC Standard 2021 har vi dessutom ett underlag som ger oss större geologisk säkerhet”, säger Jörgen Olsson, vd för Copperstone.

Efter uppdateringen anses Eva-fyndigheten bestå av två mineraliserade domäner som består av zink-guld och koppar-guld.

Inklusive resursuppgraderingen av Eva-fyndigheten uppgår de totala tillgångarna i Arvidsjaur till 34 Mton koppar-, zink-, guld- och silverförande berg, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco