EQT-profiler och fonder storköper i Sinch

I oktober har flera fonder och två storägare i EQT köpt rejäla poster i molntjänstekommunikationsbolaget Sinch. Även en ny blankare har dykt upp.
EQT-profiler och fonder storköper i Sinch - Thomas von Koch Caspar
Storägarna i EQT, Thomas von Koch och Caspar Callerström, ökar i Sinch.

Första AP-fonden och Handelsbanken Fonder har båda gjort rejäla köp i Sinch i oktober. Enligt Holdings har de köpt för 415 respektive 326 miljoner kronor i molntjänstekommunikationsbolaget.

AMF Pension och Länsförsäkringar har båda ökat sitt innehav med drygt 170 miljoner kronor vardera.

Två nya ägare har också dykt upp i form av EQT:s tidigare vice VD Caspar Callerström, som köpt 4 miljoner aktier, motsvarande 150 miljoner kronor och Alcur Fonder som köpt drygt 3 miljoner aktier.

Även EQT:s tidigare VD Thomas von Koch har fyllt på med drygt 3 miljoner aktier och har nu ett innehav i Sinch värt drygt 300 miljoner kronor.

Kåpan Pension, Öhman Fonder, Swedbank Robur, Avanza Pension, Tredje AP-fonden, Consensus Asset Management och Case Capital har också ökat sitt innehav i Sinch, som sett ett rejält kurslyft i oktober.

Aktien har på en månad rusat närmare 150% och är Stockholmsbörsens vinnare.

En ny blankare har också dykt upp. Enligt Holdings så har Voleon Capital Management LP den 4 november blankat 0,54% av kapitalet i Sinch.

Totalt är nu 8,16% av kapitalet i bolaget blankat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets