Flygstrejk fortsätter

Unionen avböjde under måndagen medlarnas andra bud, vilket betyder att strejken som startade på måndagen fortsätter, framgår det av ett pressmeddelanden från Transportföretagen.

Konflikten gäller arbetsvillkoren för kabinanställd personal hos Global Employer Company som bemannar brittiska Flybe som i sin tur flyger vissa sträckor åt SAS. Dessa sträckor är mellan Arlanda och Visby, Kalmar, Ronneby, Sundsvall-Timrå samt Vasa, Åbo och Tammerfors i Finland.

Unionen vill att kollektivavtal med villkor i nivå med övriga svenska flygbranschen ska tecknas.

Den 16 februari varslade Svensk Pilotförening, som också förhandlar med GEC, än så länge utan att nå ett avtal, om utökade stridsåtgärder i form av strejk på torsdagar, söndagar och måndagar på GEC. Även Svensk Pilotförening vill ha ett avtal i nivå med svensk branschstandard.

Därutöver varslades det om sympatiåtgärder på sex andra bolag – Amapola Flyg, Braathens Regional, Malmö Aviation, Nova Airlines, SAS och TUIfly Nordic – i form av blockad av övertid och resande med inhyrda flygbolag samt ytterligare inhyrning av flygbolag.

Svensk Pilotförenings utökade åtgärder träder i kraft den 25 februari.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.