Fortnox förvärvar Boardeaser och VisualBy – initial köpeskilling på 100 miljoner kronor

Affärssystembolaget Fortnox förvärvar Boardeaser och VisualBy, som båda är SaaS-bolag inom rapportering, koncernredovisning, styrelsearbete och bolagsstyrning.
Fortnox förvärvar Boardeaser och VisualBy – initial köpeskilling på 100 miljoner kronor - Fortnox.
Fortnox huvudkontor i Växjö.

Boardeaser grundades 2015 och har ett 30-tal anställda.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 100 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis. Som ett tillägg har säljarna rätt till en eventuell tilläggsköpeskilling som uppgår till maximalt 62 miljoner kronor.

Fortnox uppger att bolagens årligen återkommande licensintäkter hade ökat med 43 procent vid slutet av fjolåret till cirka 20 miljoner kronor. Verksamheten ska från 1 mars rapportera till affärsområdet Byrån.

”Boardeaser har redan gjort avtryck hos oss som en betydelsefull samarbetspartner. Produkterna de utvecklar möjliggör snabb och smidig rapportering såväl som djupgående analyser. Vi har många gemensamma värden och tillsammans är jag övertygad om att vi kan göra Sveriges företag mer framgångsrika”, säger Tommy Eklund, VD för Fortnox.

Boardeaser har sedan oktober 2023 samarbetat med Fortnox kring produkten Fortnox Koncern. I samband med förvärvet släpper också parterna den nya produkten Fortnox Rapport & Analys.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets