Fortsätt köpa operatören

Till Millicoms lågvärderade tillväxt, kassaflödesstyrka och konsolideringsmöjligheter adderas snart ett intressant förvärv.

KÖP Affärsvärlden upprepar återigen köpråd för Millicom, som senast fick ettårigt köpråd i nr 21 2017.

Intjäningen tickade vidare som en klocka i tredje kvartalet och Stenbeckssfärens tillväxtmarknadsoperatör fortsätter att reas ut till betydande sektorrabatt, även mot tillväxtmarknadskollegor.

Utanför estimaten klämde Millicom av storbössan tidigt i oktober med förvärv av 80 procent av Cable Onda för 1 miljard dollar. Köpeskillingen motsvarar ev/ebitda 7,9 för 2019p, enligt ledningen. En bra multipel för tätposition inom det lilla, men allt rikare, centralamerikanska skatteparadisets kommunikationslinjer inom bredband, betal-tv, fast telefoni och företagsmarknad (b2b).

Inte heller avgörande, men en positiv uppvärderingsdrivare, är den planerade USA-listningen av aktien nästa år.

Affärsvärldens riktkursribba på ett års sikt lyfts upp till 750 kronor, motsvarande 5,5 gånger Millicoms ebitda för 2018 och 10 gånger det operativa fria kassaflödet.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Lågvärderad tillväxt.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här