Gensler: Nytt lagförslag för kryptomarknaden kan spilla över till andra områden

Den amerikanska finansinspektionens ordförande Gary Gensler säger att han är orolig över att ett nytt lagförslag presenterat i kongressen kan störa regleringar på andra kapitalmarknader. Det skriver Wall Street Journal.
Gensler: Nytt lagförslag för kryptomarknaden kan spilla över till andra områden -
Senatorerna Cynthia Lummis och Kirsten Gillibrand introducerade nyligen ett lagförslag vars syfte är att reglera marknaden för kryptovalutor. Enligt Gensler kan lagförslag som fokuserar på kryptomarknaden spilla över på andra marknader.

”Vi vill inte underminera de skydd vi har på en kapitalmarknad på 100 biljoner dollar. Samma beteenden bör behandlas på samma sätt”, sade Gensler vid ett event anordnat av Wall Street Journal.

Lagförslaget hade gett större auktoritet till SEC:s systerorganisation Commodity Futures Trading Commission än vad det hade gett till SEC.

”Vi är inte ute efter att utvidga vår jurisdiktion. Men dessa tokens erbjuds till allmänheten, och allmänheten hoppas på en bättre framtid. Det är det som kännetecknar ett investeringsavtal”, sade Gensler.

I nuläget är det oklart om lagförslaget kommer godkännas av kongressen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets