GHP ansöker om avnotering och slopar utdelningen

Sjukvårdsbolaget GHP Specialty Cares styrelse har ansökt om avnotering av bolagets aktie från Nasdaq Stockholm. Sista handelsdag för aktien kommer meddelas efter att GHP erhållit bekräftelse om detta från Nasdaq. Det framgår av ett pressmeddelande.
GHP ansöker om avnotering och slopar utdelningen - GHP
GHP Specialty Care är en vårdkoncern med verksamhet i Norden. Bolaget bedriver även managementavtal i Förenade Arabemiraten och Kuwait.
Bakgrunden är att budgivaren Capio Group Services kontrollerar knappt 97 procent av aktierna i GHP och avser påkalla tvångsinlösen avseende resterande aktier i GHP. Anmälningstiden i budet har förlängts till den 9 maj. Budet är på 35 kronor per aktie kontant.

Styrelsen har bestämt att den senarelagda årsstämman ska hållas den 30 maj 2022. Kallelsen kommer att offentliggörs separat. Kallelsen till årsstämman kommer bland annat även att innehålla förslag från Capio om val av ny styrelse.

Styrelsen har på begäran av Capio har styrelsen beslutat att, med ändring av vad som tidigare aviserats, inte föreslå att någon utdelning beslutas vid årsstämman. När bokslutet presenterades i slutet av februari föreslogs en utdelning på 50 öre per aktie. Capios uppköpsbud presenterades därefter i början av mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets