ICA investerar 1 miljard för att kunna sänka priserna

Dagligvarubolaget ICA ska tillsammans med sina handlare runt om i landet göra en miljardinvestering för att sänka ordinariepriserna under 2024, framgår det av ett pressmeddelande.
ICA investerar 1 miljard för att kunna sänka priserna - ICA matkasse
Foto: ICA

Genom investeringen vill ICA sänka priserna på framförallt varor som används i vardagen. Prissänkningarna kommer ske löpande under året.

Investeringen ligger på runt 1 miljard kronor. Pengarna kommer gå till butikerna som i sin tur ska kunna sänka priset till konsumenterna.

”2023 var ett utmanande år för både ICA och konsumenterna. Vi vet att våra kunder har det tufft ekonomiskt och då tittar man extra noga på prislappen när man handlar. Tillsammans med Ica-handlarna tar vi nu ett stort steg för att bättre möta kundernas behov och långsiktigt förbättra vår prisbild”, säger Eric Lundberg, vd för ICA Sverige.

Tidigare under morgonen kom ny statistik över den svenska dagligvaruhandeln, vars försäljning växte med 6,1 procent i årstakt i december. Det enligt Dagligvaruindex från branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel.

I ett morgonbrev skrev Ålandsbanken att statistiken är positiva nyheter för ICA-konkurrenten Axfood, som finns på börsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets