Investerarmiljardär varnar för en fintechbubbla

Investerarmiljardären Christopher Flowers tycker sig se många tecken på en fintechbubbla. Det uppger han till CNBC.
Bubbla
Fintechbolagens värderingar har skjutit i höjden tack vare billig tillgång till kredit och investerare hungriga efter tillväxt. Effekten har blivit att vissa av bolagen dras med högre värderingar än några av de amerikanska storbankerna. Ett exempel är betalbolaget Paypal som kostar mer än både Wells Fargo och Citigroup.

”Om du tittar på traditionella, eller inte så traditionella, värderingsmått så handlas många företag till tio gånger vad ett normalt bolag borde handlas för den typen av saker”, sade Flowers. Han tillade att det finns många bolag som inte är särskilt bra som handlas på höga värderingar, utan att vilja ange några namn.

”Det är en blandad påse, det finns mycket fluff där ute”, sade han.

64-årige Flowers jobbade tidigare på Goldman Sachs innan han startade egna bolaget JC Flowers & Co 1998. Hans förmögenhet uppskattas till 1,2 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.