Kineser vill köpa filmbolag i Hollywood

Det kinesiska nöjesbolaget Dalian Wanda för samtal om att köpa in sig i tv- och filmbolaget Lions Gate Entertainment, skriver Financial Times.

Dalian Wanda äger redan biokedjan AMC. Nu vill det kinesiska bolaget även köpa en andel i Lions Gate och enligt Financial Times har det förts långt gångna samtal mellan parterna.

Det kanadensisk-amerikanska tv- och filmbolaget Lions Gate är en relativt liten men framgångsrik spelare på marknaden med ett börsvärde på närmare 4,9 miljarder dollar. Aktien har avancerat 500 procent under de senaste fem åren.

Lions Gate ligger bland annat bakom filmserierna Hunger Games och Twilight Saga liksom produktionen av tv-serier som Mad men och Orange is the new black.

I våras meddelade bolaget att de även tänker börja utveckla spel för smarta telefoner, vilket ska utgöra ett ”tredje ben” i verksamheten.

Aktien stängde på 34,9 dollar på måndagskvällen, svensk tid. Aktien fortsätter upp i den inledande handeln på tisdagen.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.