Lägre kurser väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas börja måndagen med lägre aktiepriser i linje med utlandsbörserna.

USA-börserna var i princip oförändrade när Stockholmsbörsen stängde på fredagen. Efter den svenska aktiemarknadens stängning föll New Yorkindexen med mellan 0,4 och 0,5 procent.

Asienbörserna går ned kraftigt under morgonen. Det kinesiska inköpschefsindexet (Caixin) steg till 48,3 i oktober, jämfört med utfallet på 47,2 föregående månad.  Ett tal över 50 indikerar att ekonomin expanderar medan ett tal under 50 ger signaler om tillbakagång.

Indiens inköpschefsindex för tillverkningssektorn sjönk till 50,7 i oktober jämfört med 51,2 månaden innan. Det var den lägsta nivån på 22 månader.

Europaterminerna antyder nedgångar. Euro Stoxx index är indikerad att starta dagen med -1,0 procent. Dax futures visar -0,7 procent, FT SE 100 futures -0,4 procent och CaC 40 futures -1,1 procent.

JCE Group och Tequity Group lägger genom det gemensamma bolaget Viltor ett uppköpsbud på Cybercom värt 3 kronor kontant per aktie, 30,4 procent över Cybercoms slutkurs i fredags som var 2,30 kronor. Budgivarna har redan 45,3 procent av aktierna i Cybercom. Styrelsen i Cybercom rekommenderar aktieägarna att anta budet.

Det amerikanska justitiedepartementet avvisar förslaget från vitvarukoncernen Electrolux vad gäller en uppgörelse kring förvärvet av General Electrics vitvaruverksamhet för 3,3 miljarder dollar.

Skanska har under morgonen meddelat två order tillsammans värda 930 miljoner kronor.

Sandviks styrelseordförande Johan Molin ökade den 29 oktober sitt innehav med 90.000 aktier till totalt 260.000 aktier.

Nordea sänker AstraZeneca till behåll från köp medan Meda sänks till sälj från köp.

Börsveckan rekommenderar köp av Haldex, BillerudKorsnäs, Byggmax, HiQ och RNB.

Citi Research sänker rekommendationen för SSAB till neutral, från tidigare köp. Riktkursen dras ned till 35 kronor, från tidigare 55 kronor.

Handelsbanken har höjt riktkursen på läkemedelsbolaget Sobi från 135 till 148 kronor. Rekommendationen är kvar på öka.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour