Lättnadsrally i brittiska banker efter brexitsignaler

Flera brittiska banker och finansbolag rusade på Londonbörsen under fredagen efter att det hörts positiva signaler från politiker om en möjlig väg fram till ett avtal mellan Storbritannien och EU.

Ju högre exponering i landet, desto större börsrörelse, löd melodin.

Royal Bank of Scotland (RBS) och Lloyds Banking Group steg båda över 10 procent i lättnadsrallyt på Londonbörsen.

På fredagseftermiddagen var RBS aktie upp 11 procent, Lloyds steg 10 procent och Barclays var upp strax över 6 procent. Standard Chartered och HSBC, som båda har en mer internationell profil, steg över 2 procent. Det samlade europeiska finansindexet inom Euro Stoxx 600 var upp 1,3 procent.

RBS och Lloyds börskurser är dock fortsatt klart under de nivåer som noterades innan den kontroversiella folkomröstningen i frågan under juni 2016.

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk sade på fredagen att han fått “lovande signaler” om att ett brexit-avtal är möjligt, enligt Bloomberg News.

Donald Tusk refererade till kommentarer från ledarna för Storbritannien och Irland om en möjlig väg mot överenskommelse.

EU:s och Storbritanniens toppförhandlare, Michel Barnier och Steve Barclay träffas nu i Bryssel för att försöka kunna bygga vidare på det nu ljusare stämningsläget.

Pundet avancerade omkring 1 procent mot dollarn och 0,7 procent mot euron.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här