Musk säger att han har sålt ’tillräckligt med aktier’ efter en till avyttring

Teslas vd Elon Musk sålde nästan 584 000 aktier på tisdagen och har totalt dumpat 13,5 miljoner aktier i världens mest värdefulla bilbolag.
Musk säger att han har sålt ’tillräckligt med aktier’ efter en till avyttring - elon-musk-900
Elon Musk. Foto: Susan Walsh/TT
Musks avyttringar uppgår till cirka 80 % av de 10 % av sitt totala innehav i Tesla som han planerat att sälja av skatteskäl. Enligt Musk får det nu räcka med aktieförsäljningarna, vilka tyngt Teslas kurs med cirka en fjärdedel från början av november när han frågade sina Twitter-följare ifall han borde sälja av aktierna. Majoriteten var för en avyttring.

”Jag har sålt tillräckligt med aktier för att nå cirka 10 % plus grejen med optionsutnyttjandet och jag försökte att vara extremt bokstavlig här”, sade Musk i en intervju med satiriska webbplatsen Babylon Bee.

Musk saknar inkomster hos Tesla utan får istället betalt i aktier. Då han har utestående optioner som är på väg att löpa ut har han valt att betala skatten för att kunna utnyttja dessa, vilket varit förmånligt för honom då de försett honom med Tesla-aktier till ett billigare pris än rådande kurs. Därmed har Musks skattebetalningar inte bara varit av ren välvilja. Drygt 8 miljoner av aktierna såldes för att betala skatt på utnyttjandet av optioner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets