Orderhero nekad rekonstruktion – förbereder ny ansökan

Orderheros styrelse och majoritetsägare har enats om att en rekonstruktion är den rätta vägen framåt för att säkra verksamhetens framtid. Den första ansökan om rekonstruktion blev dock nekad och Orderhero förbereder nu en ny som ska skickas in.
Orderhero IPO
Genrebild. Foto: Janerik Henriksson / TT & Afv
Den 1 augusti trädde en ny lag om företagsrekonstruktion i kraft. Orderhero blir det första bolaget i Sverige som ansöker om rekonstruktion enligt den nya lagen.

Domstolen ansåg att Orderhero i sin första ansökan inte tillräckligt redovisat hur verksamhetens livskraft ska säkras. Det finns ingen praxis överhuvudtaget på hur den nya lagen ska tolkas och vilka krav som ställs på en ansökan. Orderhero kommer skicka in en ny ansökan där livskraftsfrågan utvecklats. Det framgår av ett pressmeddelande.

I och med det skjuts börsplanerna upp på obestämd tid, skriver bolaget. Orderhero var under våren aktuella för en notering på Nasdaq First North.

Bolaget kommer vidare jobba aktivt med att ta in ledamöter som kan tillgodose bolagets behov i nuvarande skede.

Bolaget är från och med 11 juli med på Skatteverkets lista av tillverkardeklarerade kassaregister.

”Vi har lyckats bygga ett av branschens starkaste varumärken inom segmentet och det kommer vi att förvalta väl. Vi står inför en fullspäckad och händelserik höst med aktiviteter som även kommer göra att blir det enklare för oss att växa med antalet kunder framöver”, säger grundaren och styrelseordförande Aleksandar Goga.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.