Pierce Groups resultat minskade kraftigt

E-handelsbolaget Pierce som säljer motorcykelutrustning upplevde en lägre lönsamhet i det fjärde kvartalet till följd av högre fraktpriser i Asien, samtidigt som bolaget ökade sina kostnader för trafikdrivande marknadsföring. Det framgår av en finansiell uppdatering.
Pierce
Pierce Group har huvudkontor i Stockholm men distributionscentret ligger i Polen. Där arbetar en stor del av de drygt 400 anställda. De största produktkategorierna är utrustning (hjälmar, stövlar och andra skydd), reservdelar och tillbehör som tält, mattor och verktyg.
Omsättningen ökade med 1% i lokala valutor till 413 miljoner kronor.

Det justerade rörelseresultatet minskade med 85%  till 6 miljoner kronor (36).

Resultatminskningen beror på högre fraktpriser i Asien, samt att bolaget ökat sina marknadsinvesteringar för att driva tillväxt samtidigt som priserna reducerades.

”Fraktkostnaderna från Asien var fortsatt på en extremt hög nivå i Q4 och vi ser även att prisökningar från råvarupriser slår i inköpskostnaderna. Vi har genomfört flera åtgärder för att delvis kompensera för detta, bland annat genom riktade prisökningar samt justeringar i kunderbjudandet. Detta medförde att den negativa resultateffekten avseende frakterna dämpades under kvartalet. Vår bedömning är att dessa kostnadsökningar är temporära och målsättningen är att föra en stor del av dessa ut mot kund för att minska resultateffekten och driva lönsam tillväxt”, uppger Pierce Groups vd Tomas Ljunglöf.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets