Rekordpris för armbandsur

En Patek Philippe-klocka såldes på auktion i helgen och inbringade en rekordsumma.

Uret, som går under benämningen 5016A, gick under klubban för 7,3 miljoner dollar, motsvarande ungefär 63 miljoner kronor, vilket är det högsta auktionspriset någonsin för ett armbandsur, skriver CNBC.

Det tidigare rekordet sattes av en Patek Phillipe-klocka i 18 karats guld som såldes 2010.Trots rekordsumman har klockan som såldes i helgen inga diamanter eller andra ädelstenar, utan den är gjord av rostfritt stål, med en blå emaljerad urtavla och blått band i alligatorskinn.

Det som gör uret så dyrbart är att den är så sällsynt samt att modellen är väldigt komplicerad. Patek Phillipe donerade klockan till Only Watch-auktionen och intäkterna från försäljningen kommer att gå till välgörenhet.

I förra året såldes fickuret Henry Graves Supercomplication, världens kanske mest kända klocka, för 21,3 miljoner dollar.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.