S presenterar reformer på 40 miljarder

Socialdemokraterna presenterar i dag sitt valmanifest med skarpa reformer på 40 miljarder kronor där områdena är koncentrerade på jobb, välfärd och skola.

Det skriver fyra ledande socialdemokrater på DN Debatt.

”Vi höjer skatter skatten på miljoninkomster och på storbanker, och vi väljer utbildningsinvesteringar framför krogsubventioner. Vår enda skattesänkning går till pensionärerna”, skriver socialdemokraterna.

Enligt manifestet som presenterades under förmiddagen uppger S att den kommande mandatperioden ska ta tydliga steg mot partiets långsiktiga mål om lägst arbetslöshet i EU år 2020, en skola som tillhör de fem bästa i EU, bättre vård och minskade klyftor.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.