Saab-aktien faller efter ABG:s säljråd: ”Värderingen återspeglar inte risken”

ABG Sundal Collier inleder bevakning av försvarsbolaget Saab med en säljrekommendation och riktkursen 600 kronor.
Saab-aktien faller efter ABG:s säljråd: ”Värderingen återspeglar inte risken” - saab
Saab RBS 70. Foto: Saab

Analyshuset sticker därmed ut från övriga analyskåren genom att vara ensamma med en säljstämpel på Saab. Bakgrunden till detta är att ABG anser att marknaden underskattar riskerna kopplat till Saabs verksamhet, rapporterar Bloomberg News.

Man framhåller att Saabs verksamhetsgren är mycket reglerad och investeringsintensiv. Den värdering som bolaget har nu “återspeglar inte risken i investeringar och långsiktiga projekt, säger ABG och noterar att merparten av Saabs verksamhet är långsiktig medan kassaflödet är ganska volatilt, vilket båda begränsar lönsamheten.

Även om den höga efterfrågan på Saabs produkter är uppskattad, kommer den inte att fullt ut lösa frågorna kring marginalen och kassaflödet, enligt ABG.

Saab faller 2,4 procent på Stockholmsbörsen. ABG:s riktkurs innebär en nedsida på cirka 28 procent jämfört med nuvarande kursen.

Här hittar du de senaste köp- och säljråden för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder