Sänkta rekommendationer från Danske Bank efter stoppade gasleveranser

I samband med att Gazprom avbryter sina gasleveranser till Europa väljer Danske Bank att sänka sin rekommendation för europeiska aktier till undervikt. Det framgår av ett veckobrev.
Sänkta rekommendationer från Danske Bank efter stoppade gasleveranser - gazprom-900
Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov/TT

Osäkerheten har ökat till följd av de skyhöga energipriserna, och vi väntar oss en lågkonjunktur i Europa i vinter. Hur allvarligt läget blir beror inte minst på hur kallt det blir, vilket tyvärr inte är något vi varken kan påverka eller förutspå”, skriver Danske Bank.

För USA sänker banken sin rekommendation för aktier till undervikt och höjer rekommendationen för obligationer till övervikt. I fredags kom ny arbetsmarknadsstatistik för augusti, där såväl arbetslöshet som sysselsättning steg.

”Överlag är detta goda nyheter för Fed, som allra helst vill se en fortsatt stark arbetsmarknad med avtagande löneökningar. Inflationen är dock fortfarande alltför hög för att Fed ska avvika från den inslagna vägen med räntehöjningar, och centralbanken har varit tydlig med att inflationen prioriteras högre än konjunkturen för tillfället”, skriver Danske Bank.

Vad gäller sektorer har banken en övervikt i defensiva sektorer som hälsovård och dagligvaror.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.