SEC inleder undersökning av Terraform Labs som står bakom UST

Den amerikanska finansinspektionen SEC undersöker TerraUSD stablecoin för att se om dess marknadsföring innan kurskollapsen bryter mot federala investeringsskyddsregler. Det skriver Bloomberg News som hänvisar till en källa.
SEC inleder undersökning av Terraform Labs som står bakom UST -
Enligt källan rör undersökningen om Terraform Labs har brutit mot reglerna för värdepapper och investeringsprodukter. Bolaget ligger bakom stablecoinen UST. Tanken med kryptovalutan var att den skulle hålla ett 1 till 1 värde mot dollarn. Dock kraschade valutan den 7 maj.

Terraform själva uppger att de inte är medvetna om SEC:s undersökning. Bolaget undersöks sedan tidigare av myndigheter.

Stablecoins utgör en viktig grund för kryptovalutor. Tanken med deras stabila värde är att de ska skapa en säker hamn på den volatila kryptomarknaden. Kryptoföretag och valutor har likt teknikbolag haft en intensiv inledning av året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG