Semafo presenterar budförslag för Orbis Gold

Guldgruvebolaget Semafo har lämnat ett icke-bindande förslag till styrelsen för Orbis Gold om förvärv av samtliga aktier i bolaget till ett pris om 0,62-0,65 australiensiska dollar per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande på söndagen.

Enligt Semafo är deras förslag bättre än det villkorade förslaget om emission till Greenstone Resources som presenterades den 23 september.

Den tidigare föreslagna aktieemissionen till Greenstone Resources om 20 miljoner amerikanska dollar, eller kursen 0,42 australiensiska dollar, förutsätter godkännande av aktieägarna vid stämman den 24 oktober.

Greenstone Resources uppges få ett innehav motsvarande 17 procent av kapitalet efter den riktade emissionen.

Semafo och Orbis har haft flera möten under perioden 25-27 september med efterföljande kommunikation, men svaren hittills från Orbis föranleder nu Semafo att gå ut med en pressrelease om sitt förslag.

Semafo kommer nu gå vidare med att försöka få till ytterligare diskussioner med Orbis styrelse för att få till stånd ett rekommenderat bindande bud före stämman den 24 oktober.

Senast betalt i Orbis Gold var fredagens notering på 0,42 australiensiska dollar. På måndagen var aktien handelsstoppad.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.