Shein investerar 15 miljoner dollar efter anklagelser om missbruk av arbetskraft

Kinesiska snabbmodejätten Shein kommer att investera 15 miljoner dollar över flera år för att uppgradera hundratals fabriker. Detta som ett svar på anklagelser om missbruk av arbetskraft. Det uppgav Shein på måndagen, skriver Bloomberg News.
H&M Shein
Sheins butik i Stockholm

Beskedet kommer efter att brittisk TV nyligen visat en dokumentär där anställda vid klädfabriker arbetade 18-timmarsdagar och fick böter för att ha gjort misstag. Bolaget sa att det har minskat beställningar från två fabriker där anställda var tvungna att arbeta fler timmar än vad som tillåts av lokala bestämmelser.

Shein möter växande kritik över sina miljö-, sociala rutiner, inklusive exploatering av anställda och upphovsrättsstöld.

Företaget värderades till 100 miljarder dollar i en finansieringsrunda tidigare i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.