Truecaller: Viceroys anklagelser saknar grund och är osanna

Truecaller kommenterar nu blankningsrapporten från Viceroy. Bolaget konstaterar att "anklagelserna om oegentligheter saknar grund och är osanna", enligt ett pressmeddelande.
truecaller
Truecallers grundare Alan Mamedi och Nami Zarringhalam

Truecaller menar att åsikterna i rapporten inte återspeglar bolaget, dess verksamhet eller vad bolaget står för.

Viceroy har i sin rapport anklagat Truecaller för att bland annat bryta mot Googles integritetspolicy och undvika skatt i Indien.

Truecaller skriver att man har integriteten i fokus och att alla användare måste ge sitt medgivande till integritetspolicyn för att få tillgång till tjänsten. Vad gäller skatten, skriver Truecaller att man inte betalade någon bolagsskatt under varken det indiska räkenskapsåret som avslutades 31 mars 2021, och det svenska räkenskapsåret som avslutades 31 december 2020, på grund av att man redovisade en förlust de räkenskapsåren.

Truecaller tillägger att det har alltid betalat alla upplupna skatter samt är inte föremål för någon utredning avseende skattebrott i Indien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.