Underskott på 4 miljarder i handelsbalansen

Handelsbalansen visade ett underskott på 4,0 miljarder kronor i oktober, enligt SCB.
Underskott på 4 miljarder i handelsbalansen - scb-700_binary_6954888.jpg

I oktober 2018 visade handelsbalansen ett underskott på 9,0 miljarder kronor.

I september visade handelsbalansen ett överskott på oreviderade 2,0 miljarder kronor.

Exportvärdet steg 1 procent jämfört med oktober 2018, till 137,0 miljarder kronor. Importvärdet sjönk 3 procent till 141,0 miljarder kronor.

Antalet vardagar i oktober var lika många som under motsvarande månad 2018.

SCB noterar att handeln med länder utanför EU gav ett överskott på 15,9 miljarder kronor, medan EU-handeln gav ett underskott på 19,9 miljarder kronor.

Rensat för säsongspåverkan visade handelsnettot ett underskott på 1,0 miljarder kronor i oktober, jämfört med ett underskott på 0,1 miljarder kronor föregående månad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.