Victoria Park köper i Göteborg

Fastighetsbolaget Victoria Park har ingått avtal om förvärv av ett fastighetsbestånd i stadsdelen Lövgärdet i Göteborg, med en uthyrbar yta om 112.000 kvadratmeter.

Säljare är Stena Fastigheter. Förvärvet sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 925 miljoner kronor, motsvarande cirka 8.250 kronor per kvadratmeter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beståndet innefattar cirka 1.300 lägenheter motsvarande drygt 80.000 kvadratmeter bostäder samt 32.000 kvadratmeter kommersiella lokaler, vilka i huvudsak innefattar ett vårdboende och en skola som båda är uthyrda till Göteborgs Stad på långa avtal.

Tillträde beräknas ske sista veckan i mars 2015.

Fastigheterna är fullt uthyrda och har en nettohyra på cirka 112 miljoner kronor.

Efter affären kommer Victoria Park att ha en samlad uthyrbar yta om 711.000 kvadratmeter fördelad på cirka 8.700 lägenheter. Fastighetsvärdet ökar i och med förvärvet till cirka 5,7 miljarder kronor, vilket ger ett värde om cirka 8.000 kronor per kvadratmeter.

”Vi förvärvar ett välskött bestånd av Stena Fastigheter. Det är en strategisk och viktig affär för Victoria Park i Göteborgsområdet, där vi ser stora möjligheter till kompletterande förvärv”, säger Victoria Parks vd Peter Strand.

Avtalet är villkorat av finansiering som avses ske ”genom befintliga likvida medel samt upptagandet av nya banklån”.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco