Double Bond Pharmaceutical kan få läkemedel till marknaden dubbelt så snabbt

Uppsalabaserade Double Bond Pharmaceutical utvecklar och kommersialiserar metoder för behandling av olika typer av cancer, infektioner, autoimmuna sjukdomar samt andra livshotande sjukdomar.

Idag fokuserar bolaget på sina två produkter Temodex och SA-033. Temodex har redan kliniska data och erbjuds nu på marknaden i Vitryssland, medan Double Bond Pharmaceutical fokuserar på att utveckla och kommersialisera läkemedlet i Västeuropa.

SA-033 utgör en ny behandling av levercancer och bygger på Double Bond Pharmaceuticals BeloGal®-teknologi som gör det möjligt att styra den aktiva substansen till organet som substansen ska verka i.

Båda läkemedlen har fått Orphan Drug status vilket gör att man kan få läkemedlen till marknaden snabbare. Double Bond Pharmaceutical säger att man kan få ett läkemedel från start till marknaden på 5–7 år vilket går att jämföra med snittet på 15 år.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.se

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här