ABB åker ur Dow Jones hållbarhetsindex

ABB kommer att åka ur Dow Jones Sustainability Index vilket i sin tur gör att de fonder som investerar enligt indexet tvingas sälja sina innehav, skriver Svenska Dagbladet.

Indexet, som är världen viktigaste hållbarhetsindex, har stor påverkan på de investeringar fonder gör. I Sverige har bland andra Folksam och SPP fonder etiska fonder som uteslutande investerar i bolag som finns med i indexet.

Från och med den 21 september kommer ABB inte längre att vara med i indexet och en lång rad fonder kommer att sälja sina innehav.

För att få vara med i indexet måste företaget tillhöra den bästa tiondelen av sin bransch gällande bland annat antikorruption, etiska skatter och mänskliga rättigheter.

Några av de andra storföretagen som utgår från indexet är Cisco, PepsiCo, Royal Bank of Canada och Henkel.

In på listan kommer bland andra Telefonica, BHP Billiton, Societe Generals, Deutsche Telekom, Mitsubishi och Bank of America.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco