Alla Affärsvärldens analyser vecka 19

Analyser av Linc, BHG, Loomis, Footway, NeoDynamics, Garpco, New Wave, Embellence, Rugvista och Nelly samt Krönika, Utdelningsportföljen, Investeraren, Insiderkollen, Börsgolvet, Råduppföljning och rapportkalender vecka 20.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 19 - Vecka 19

Linc

Tre år har gått sedan investmentbolaget Linc noterades på börsen. Aktien handlas kring teckningskursen men mycket har hänt underliggande och det finns potential till kursmässig revansch för flera av de stora innehaven.

BHG Group

På en fortsatt trög marknad är det positivt att BHG ändå lyckats få ned varulagret samtidigt som stora omstruktureringar i bolagsgruppen pågått. Den höga skuldsättningen är fortsatt största hinder till att äga aktien.

Loomis

Trots minskat kontantanvändande har Loomis lyckats växa organiskt under nio av de senaste tio åren. Aktien värderas till blygsamma 6-7 gånger rörelseresultatet. Däremot finns en del andra problem i Europa som riskerar pressa lönsamheten en tid.

Footway

Även om Footways rekonstruktion såklart skett enligt konstens alla regler är det lite snöpligt att den mest drabbat skattebetalarna och bolagets leverantörer, medan de stora banklånen finns kvar. Återupptagen utdelning på preferensaktien känns avlägset.

NeoDynamics

Erik Salén lägger genom sitt ägarbolag Salénterprise ett budpliktsbud på medicinteknikbolaget NeoDynamics uppgående till 1 krona per aktie. Det motsvarar en premie på 6,4% jämfört med fredagens stängningskurs. Samt i linje med teckningskursen under vårens emission.

Garpco

Garpco förvärvar små och medelstora industri- och handelsbolag. Emissionen blev övertecknad men aktien faller något i börsdebuten.

New Wave

New Wave höjde sina finansiella mål i våras och satsar nu på att nå en rörelsemarginal på hela 20%. Når bolaget dit är kurspotentialen lockande. En viktig pusselbit är att koncernen fortsätter automatisera bolagens lager.

Embellence

Bland alla fula ankungar som kom till börsen under 2021 lutar vi alltmer åt att Embellence kanske ändå är en svan. Tapetbolaget bevisar fortsatt att man klarar upprätthålla såväl tillväxt som lönsamhet trots en motig marknad.

Rugvista

E-handelsbolaget Rugvista säljer mattor. Aktien har tappat en hel del efter Q1-rapporten. Kortsiktigt finns en del osäkerhet. Långsiktigt lockar bolagets affärsmodell och tillväxtmöjligheter.

Nelly

Rite Ventures som är storägare i e-handelsbolaget Nelly har nyligen ökat sitt innehav till över 30% och lägger ett budpliktsbud uppgående till 17 kronor per aktie. Rite har ingen ambition att köpa ut Nelly och andra storägaren Stefan Palm tackar som väntat nej.

Krönika

Teleoperatörer har i 25 år våndats över vilka de egentligen borde vara. Om de själva kunde välja! Många har valt riskabla operationer för att bli till något annat än bara operatörer. Ofta med ruskiga resultat. Framgångarna har gått till de som istället för komplexa transformationer valt den enklaste av alla strategier – kundfokus.

Utdelningsportföljen

Efter en trög start har portföljen kämpat sig till ett försprång mot index. Nu tar vi in ett nytt innehav.

Investeraren

På en tuff kapitalmarknad för life science-bolag är det svår att hitta medinvesterare. Retail-pengarna som flödade marknaden fram till 2022 lyser med sin frånvaro och Lincs grundare Bengt Julander är tveksam till om de någonsin återkommer. Hans eget bolag minimerar utvecklingsrisken genom att satsa på ”garageprojekt” som använder beprövad teknik på nya sätt.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i SLP, Electrolux, Nordnet, Ericsson, Scandi Standard och Sandvik.

Börsgolvet

Kroppar och knoppar är i ständig träning runt Stureplan, även om det inte alltid ger resultat. Desillusionerade småsparare hamnar i indexfonder medan Bravida städar och IPO- och M&A-aktiviteten ökar. Åtminstone utomlands. Klockan tickar för Creaspac, som förmodas göra en Bure. Och alla undrar: när är det dags för Hagströmer?

Råduppföljning

Vi gav lyckade köpråd i Volvo och Lindab som bägge såg billiga ut även om det också fanns farhågor om sämre konjunktur på radarn. Det var också ett enkelt beslut att inte lockas till köp i fastighetsbolaget SBB.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 20

Kommande vecka rapporterar bland annat Nibe, Nobia, MEKO, Sweco och Tobii. Utdelning är att vänta från Nibe, Epiroc, Bahnhof och Latour. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 20.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Valour