Alla Affärsvärldens analyser vecka 2

Analyser av Midsona, Lyko, Careium, Catena Media, Homemaid, Godsinlösen, Boozt, Bodyflight, Scandinavian Astor Group, Kindred, Wonderful Times Group samt Rådändringar, Börsgolvet, nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 3.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 2 - loggor_v2

Midsona

2022 blev ett uselt år för livsmedelskoncernen Midsona. Kostnadsinflationen har pressat lönsamheten rejält och bolaget genomförde innan jul en emission på 600 Mkr för att sänka skuldsättningen. Aktien är ned 80% senaste året.

Lyko

Exklusiva försäljningsavtal börjar bli allt mer avgörande för att vinna på den konkurrensutsatta skönhetsmarknaden. Det breda Lyko behöver lägga om sin strategi för att parera den nya verkligheten. Kommer de att lyckas?

Careium

Doro-avknoppningen Careium har haft det riktigt tufft på börsen senaste året. Svag utveckling i Storbritannien och hög skuldsättning är två skäl. Kan bolaget realisera kostnadsbesparingar och undvika en kapitalanskaffning är uppsidan stor.

Catena Media

Går man efter hur bolag i Catena Medias bransch värderats i uppköp tidigare så finns stor uppsida om bolaget lyckas skaka fram ett bud.

Homemaid

Städkoncernen ser tecken på att marknaden för hushållsnära tjänster nu håller på att vika. Men kan bolaget på sikt hålla ungefär nuvarande lönsamhet värderas aktien till 10 gånger rörelseresultatet.

Godsinlösen

Godsinlösen är ned nästan 90% sedan noteringen sommaren 2021. Investerarna oroar sig med rätta för nyemission. Men om kassan räcker är aktien en potentiell dubblare.

Boozt

E-handlaren Boozt presenterar preliminära siffror inför bokslutet. Avslutningen på 2022 blev bättre än väntat. Aktien har gått starkt senaste månaderna. Finns mer uppsida?

Bodyflight

Bodyflights satsning på en vindtunnel i Göteborg satte bolaget i skuld och efter pandemin har kapacitetsutnyttjandet inte blivit vad det en gång var. Ändå finns stor uppsida i aktien – om balansräkningen håller.

Scandinavian Astor Group

Scandinavian Astor Group debuterar idag på Spotlight. Bolaget är experter på teknik för radarstörning och vill det sig väl hägrar stora order. Men försvarsmateriel är en svår bransch att lyckas i.

Kindred

Speloperatören Kindred faller tungt på börsen efter en vinstvarning med svag utveckling i fjärde kvartalet. Färre fotbollsmatcher på grund av VM samt låg sportboksmarginal pekas ut som två skäl. Bolaget presenterar samtidigt en prognos för helåret 2023.

Wonderful Times Group

Spel- och barnproduktbolaget WTG har fått ordning på lönsamheten de senaste åren men tillväxten har hackat förutom under ett pandemidopat 2021. Kan bolagets satsningar för att åtgärda detta betala sig, och vad kan det innebära för aktien?

Rådändringar

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Idag byter Afv fot om tre bolag.

BÖRSGOLVET

Storägare med svaga händer, aktier på villovägar och så ett fondbolag som hatar pengar. Det händer grejer i kvarteren kring Stureplan!

Nytt Poddavsnitt

Peter Benson, Madeleine Lundberg och Otto Klaar snackar Börsens byrackor, Lyko, Solnaberg Properties, Link Prop och Sleep Cycle.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 3

Nästa vecka rapporterar bland annat EQT, Avanza, Ericsson, Investor och Sandvik. Utdelning är att vänta från Clas Ohlson. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 3.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets