Alla Affärsvärldens analyser vecka 29

Analyser av Garo, Zaptec, Probi, Lagercrantz, CTEK, Kempower, Nederman, Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen, Lock up-avtal och rapportkalender vecka 30.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 29 - Vecka29.2023.slut

Garo

Garo-aktien har halverats på börsen sedan årsskiftet. Bolaget har en stark position inom laddboxar för elbilar. Komponentbrist har påverkat leveransförmåga och marginaler negativt senaste året.

Zaptec

Antalet elbilar ökar och behovet av laddboxar likaså. Norska Zaptec växer riktigt fort men har haft problem med sjunkande marginaler och svagt kassaflöde. Kan bolaget få upp lönsamheten är potentialen stor.

Probi

Det är fortsatt motigt för probiotikabolaget Probi på den viktiga amerikanska marknaden. Halvårsrapporten bjöd på svag tillväxt och sjunkande marginaler. Nu vill det till att bolagets åtgärdsprogram får effekt.

Lagercrantz

Serieförvärvaren Lagercrantz uppvisar rekordhöga marginaler. Kassaflödet var starkt i senaste kvartalet och balansräkningen möjliggör utrymme för fler förvärv. Hur skall man se på aktien?

CTEK

CTEK som säljer laddare till batterier och elfordon har utvecklats svagt både operativt och på börsen sedan noteringen hösten 2021. Aktien är ner 70% sedan IPO. I våras lämnade bolagets tidigare VD och CTEK genomförde också en företrädesemission för att sänka skuldsättningen. Är aktien köpvärd?

Kempower

Finska Kempower säljer främst snabbladdare till kommersiella elfordon. Den operativa utvecklingen har varit mycket stark sedan noteringen i slutet av 2021. Nyligen höjde bolaget sin guidning för 2023. Är aktien köpvärd?

Nederman

Nedermans marknad industriell luftrening har knappt växt alls de senaste åren men borde ha tiden på sin sida. Bolaget har förvärvat sig till en bra marknadsposition. Framöver gäller det att den organiska tillväxten accelererar. Är aktien köpvärd?

Laddbox-bolagen

Marknaden för laddboxar till elfordon växer fort. Många av bolagen har uppvisat stark tillväxt senaste åren. Vi på Affärsvärlden har kartlagt tillväxt- och marginalutveckling samt listar våra favoriter i sektorn.

Afv-portföljen

En handfull av portföljens innehav har rapporterat under veckan. Idag presenterar Betsson och C-Rad räkenskaperna för årets första halvår. Vi kommenterar även Volvo, Sandvik och SEB.

Börsgolvet

Nyemissionerna fortsätter strömma in över ett sommartorrt Stureplan, där asgamarna cirklar över frestande dödsspiralerbjudanden och CFO:s lämnar skeppen.

Investeraren

Debattör eller provokatör? Entreprenören och socialdemokraten Jan Emanuel sticker ut i näringslivet. ”Vardagsutmaningen är att tjäna pengar på allt”, säger mångmiljonären som gärna omger sig med lyxiga båtar och bilar. ”Om du har varit fattig så blir det lätt vulgära grejor man kollar på, men jag vägrar att vara rätt”. Affärsvärlden hälsar på hemma i Norrtälje, där välfärdsresan en gång började.

Råduppföljning

För ett år sedan granskade vi på Afv hur dotterbolagen i serieförvärvaren Storskogen utvecklats efter de förvärvats, vilket mynnade ut i ett säljråd. Det har varit rätt att undvika aktien. Bland omgångens övriga bolag synade vi norska Zaptec där vi nyligen bytte fot om aktien.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i Cloetta, Ferroamp, Lifco, Thule, Note och Raysearch.

Lock-up avtal

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i bland annat Tura Group, Online Brands Nordic, CS Medica, Ovzon och Iconovo.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 30

Kommande vecka rapporterar bland annat Astra Zeneca, Kindred, Hexagon, Telia och Securitas. Utdelning är också att vänta från Telia, och Fastpartner. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 30.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco