Alla Affärsvärldens analyser vecka 35

Analyser av: Peab, Indutrade, Beijer Alma, New Wave Group, Spotlight Group, Raysearch, Scandi Standard, Balco, Note, Allgon, Exsitec, Mag Interactive samt Afv-portföljen och Råduppföljning.

Peab

Peab har senaste åren varit det klart mest stabila byggbolaget. I närtid lär utvecklingen vara motig men i balansräkningen finns sannolikt dolda värden i form av byggrätter som kan innebära stor uppsida.

Indutrade

Indutrade har en gedigen historik som serieförvärvare och har utvecklats starkt på börsen under det senaste åren. Aktien är ur ett historiskt perspektiv dyr och om inte ledningen fortsätter att hitta värdeskapande förvärv finns risk för kursmässigt bakslag.

Beijer Alma

Beijer Alma har återhämtat sig på börsen men i verkligheten väntar ytterligare några osäkra kvartal. Statliga stöd ska fasas ut och det lär dröja innan den viktiga fordonsmarknaden återhämtar sig helt och hållet.

New Wave Group

New Wave-aktien har repat sig efter bottennoteringarna i mars men än är det en bit kvar till de nivåer kring 60 kr som gällde innan Covid-19-krisen. Man behöver inte räkna särskilt optimistiskt för att tro att aktien ska tillbaka upp dit.

Spotlight Group 

Det finns mycket intressant med noteringen av börsoperatören Spotlight på den egna listan. Bland annat ställs Affärsvärlden inför delikata frågor om jäv. Med det sagt tror vi aktien blir en vinnare om tillväxten rullar på runt 10% per år.

Raysearch

Medicinteknikbolaget Raysearch påverkades som väntat kraftigt av viruskrisen under andra kvartalet. Osäkerheten på kort sikt är stor men den långsiktiga potentialen lockar.

Scandi Standard

Kycklingbolaget Scandi Standard ser ut att klara coronakrisen utan problem. Aktien är lågt värderad givet den starka organiska tillväxten. Knäckfrågan är som alltid lönsamheten.

Balco

Balco har fått mer av en tillväxtvärdering under det senaste året vilket är helt i sin ordning med tanke på de siffror bolaget presterar. Frågan är om aktien har mer att ge.

Note

Kontraktstillverkaren Note har utvecklats starkt såväl operativt som på börsen det senaste åren. Uppgången är välförtjänt. Men finns mer uppsida kvar och hur ska man se på konjunkturrisken?

Allgon 

Allgon tillverkar utrustning för att styra kranar och annan industriutrustning mobilt via radio. Corona såg ut att slå hårt mot branschen men kanske var oron överdriven.

Exsitec 

Noteringsaktuella IT-konsulten Exsitec har uppvisat en fin tillväxt de senaste åren och har en relativt hög andel återkommande intäkter. Kan utvecklingen fortsätta finns goda möjligheter till att aktien kan bli en bra placering. Bland teckningsåtagarna finns dessutom investmentbolaget Creades, vilket ger noteringen en extra stjärnglans.

Mag Interactive 

Mobilspelsföretaget gör det som många väntat på sedan noteringen – nämligen sysselsätter en liten del av den stora kassan genom förvärv. Vi tar det säkra före det osäkra och stänger vårt säljråd medan vi ligger på plus.

Afv-portföljen

Efter fin vinsthemtagning i Bahnhof och Beijer Alma sätts kassan i jobb i nya aktier.

Råduppföljning

Köpråden i hälsovårdsbolaget Bioworks och bilhandelskedjan Mekonomen utvecklades helt okej. Sämre gick det på andra sidan Östersjön för finska Stockmann och Adapteo som blev två bottennapp.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: