Alla Börsplus analyser vecka 31

Analyser av: Kappahl, Nolato, G5 Entertainment, Malmbergs, New Nordic Healthbrands, Nilörngruppen, Securitas, Absolent samt Buy and Hold-portföljen.
Alla Börsplus analyser vecka 31 - Veckans analyser Börsplus

Kappahl 

Rune Andersson lägger ett bud på klädkedjan om 20 kronor per aktie motsvarande 1,5 miljarder kronor. Budet lär gå igenom vilket gör Kappahl till ännu ett i raden av ganska så trista utköp från börsen. Men som en ”specialsituation” är aktien fortfarande lite intressant.

Nolato 

Den stora snackisen kring Nolato de senaste åren har varit bolagets starka tillväxt inom e-cigaretter. Hur ser utsikterna ut här framöver och hur växer de övriga affärsområdena.

G5 Entertainment

Siffrorna lyser rött för mobilspelsföretaget som faller på en ännu svagare rapport än väntat. Men vissa ljusglimtar finns och aktien är rekordbillig – vågar man spela på G5?

Malmbergs 

Elgrossisten Malmbergs har ett par tuffa år bakom sig med svag försäljningsutveckling och sjunkande marginaler. Kan den negativa trenden brytas finns bra uppsida i aktien.

New Nordic Healthbrands 

Halvårsrapporten från kosttillskottsbolaget bjuder på fin tillväxt och förbättrade marginaler. Hur ska man se på aktien och hur går egentligen bolagets satsning i Asien.

Nilörngruppen

Etikettbolaget har inte varit någon bra placering senaste åren. Skvallrar den låga börskursen om att bolagets problem är mer allvarliga än det verkar? Kanske. Men om inte så är det ett bra köpläge i aktien.

Securitas

Gårdagens rapport från säkerhetskoncernen var klen. Förlorade kontrakt och löneglidning i Europa pressade lönsamheten. Risken är att detta nu hamnar i fokus kommande kvartal och att hoppet om högre marginaler skjuts på framtiden. Vi säljer därför aktien ur Börsplus portfölj.

Absolent

Denna lite hemliga kursraket inom rening av industriell processluft har under året expanderat till flera nya produktkategorier. Det kan ge fin tillväxt i många år framöver. Bara i år lär omsättningen växa mer än 50 procent. Detta är en industripärla att hålla koll på.

Buy and Hold-portföljen: Köper streaming och sportsbetting

Vi fyllde återigen på Buy&Hold-portföljen med de köpvärda aktier som Börsplus hittat under de senaste två veckorna.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.