Avanza investerar 15 miljoner kronor i Stockrepublic

Nätmäklaren Avanzas dotterbolag Placera Media investerar 15 miljoner kronor i Stockrepublic, som bland annat erbjuder social trading-plattformar.
Avanza investerar 15 miljoner kronor i Stockrepublic - StockRepublic
Foto: Stockrepublic

Stockrepublic har bland annat byggt Placeras nya aktieforum. Avanza Bank äger Placera Media, men innehåll och den redaktionella verksamheten står oberoende från Avanza.

Investeringen i Stockrepublic motsvarar 10% av aktierna i bolaget och knyter nu företaget närmare Placera.

”Stockrepublic har visat en imponerande utveckling, både i Sverige och internationellt. Placera har idag Sveriges största aktieforum i Placera Forum och tillsammans med Stockrepublic kan vi utveckla funktionalitet och användarupplevelse ytterligare. I investeringen ingår också att vi får exklusivitet i Sverige på StockRepublics produkter”, säger Johan Kleis, VD Placera Media.

Stockrepublic erbjuder en social trading-plattform med skräddarsydda appar och API-tjänster för finansiella institutioner. Plattformen används för att ge investerare tillgång till ett community med insikter kring sitt sparande. Företaget har byggt framgångsrika communities för ledande banker på sex marknader.

”Vi är glada att Placera gör den här investeringen. Det finns ett fantastiskt kunnande hos våra kunder och Social Trading är ett viktigt område för Avanza. Våra kunder har också efterfrågat möjlighet att exempelvis jämföra sina aktieportföljer med andra”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco