Erik Selin investerar i biopharma-bolaget Intrance Medical Systems

Balders VD och grundare Erik Selin har gått in med 8 miljoner dollar som ankarinvesterare i det New York-baserade biopharma-bolaget Intrance Medical Systems. Det framgår av ett pressmeddelande.
Balder
Erik Selin. Foto: Tobias Ohls
Investeringen görs via Selins privata bolag Erik Selin Fastigheter AB i samband med att Intrance Medical Systems genomför en serie A-runda om totalt 15 miljoner dollar. Kapitalet från finansieringsrundan ska användas för att inleda kliniska prövningar, vilka ska vara grunden för ett eventuellt marknadsgodkännande från FDA.

Intrance Medical Systems utvecklar och arbetar för att kommersialisera sitt kliniska behandlingsystem för Parkinsons sjukdom i avancerat stadium i USA, Kanada, Mexiko, Sydamerika, Japan och Taiwan.

Genom investeringen blir Erik Selin den största aktieägaren vid sidan av grundarna i bolaget. Om ett marknadsgodkännande från FDA mottas väntas bolaget genomföra en kommersiell lansering i USA vid slutet av 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.