Ernströmgruppen sålde aktierna i Collector som ordförande Erik Selin köpte

Nischbanken Collectors ordförande Erik Selin har gjort en form av internaffär. Det är bolag som kontrolleras av honom som köpt medan Ernströmgruppen, som Selin är delägare i, sålt.
Erik Selin.
Erik Selin. Foto: Tobias Ohls

Igår kunde Finwire rapportera med hänvisning till Finansinspektionens insynsregister att Erik Selin, som dels privat men även genom Balder, är storägare i Collector gjort ett större köp genom två stycken bolag. Affärerna skedde utanför börsen och till kursen 41 kronor. Idag har data uppdaterats hos Finansinspektionen och nu står det klart att det är Ernström Kapital och Ernström & Co som sålt.

Ernström Kapital har sålt 3,4 miljoner aktier och Ernström & Co har sålt 600 000 aktier. Ernström & Co äger Ernströmgruppen, vilket är ett investmentbolag i Göteborg, samt Ernström Kapital. Erik Selin köpte 20 % av Ernströmgruppen förra året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.