Frankrike: Nationella fronten ökar i val

 Det franska högerpopulistiska partiet Nationella fronten gick starkt fram i det franska regionvalets första omgång som hölls på söndagen.

De första prognoserna visade i går att Nationella fronten hade fått flest röster i sex av Frankrikes 13 regioner, rapporterar SVT. I sydöstra Frankrike fick Nationella fronten över 41 procent, enligt vallokalsundersökningar.

Den förre presidenten Nicolas Sarkozys konservativa parti gick tillsammans med allierade centerpartier också starkt fram, med 27 procent av rösterna på nationell nivå. Sittande president Francois Hollandes regerande socialistparti var den stora förloraren och kom på tredje plats med preliminärt 22,7 procent enligt vallokalsundersökningarna.

De regionala valen hålls i två omgångar. Den andra omgången hålls nästa söndag.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.