Lindwall föreslås kliva in i styrelsen för Betsson

Aktieägare föreslår att sparkade VD:n Pontus Lindwall ska kliva in i styrelsen för Betsson. Det kommer kanske inte som en chock för Affärsvärldens läsare - Börsgolvet hintade nyligen om att Lindwall kunde komma att göra comeback inom kort.
Per Lindwall och Betsson
Betsson kan snart ha sparkade vd:n Per Lindwall i styrelsen, om vissa aktieägare får som de vill.

Flera storägare har begärt att Betsson ska hålla en extra bolagsstämma den 25 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande. I detta pressmeddelande föreslås Pontus Lindwall bli medlem av spelbolagets styrelse.

Det är aktieägaren Hamberg Förvaltning som föreslår omval av styrelseledamöterna Jan Nord, Fredrik Carlsson, Johan Lundberg och Eva Leach samt nyval av Pontus Lindwall och Peter Hamberg, skriver Finwire. Vidare föreslås att Johan Lundberg ska bli ny styrelseordförande.

Nämnda Lindwall fick nyligen sparken som VD för Betsson. Därefter tvingades ordföranden Patrick Svensk lämna styrelsen med omedelbar verkan. Detta berodde, enligt Finwire, på att större aktieägare inte längre hade fullt förtroende för Patrick Svensk som styrelseordförande, beroende på hur den nyligen genomförda uppsägningen av mångåriga VD:n Pontus Lindwall hanterades.

Börsgolvet om Betsson-kasoet: ”Comeback för Lindwall”

Men för trogna Affärsvärlden-läsare kommer den här nyheten kanske inte som någon överraskning. I senaste Börsgolvet sa en branschvetare på Broms såhär om spelet bakom kulisserna:

”Det jag har hört är att styrelseordförande Patrick Svensk har kickat Pontus Lindwall på eget bevåg och inte förankrat det i styrelsen. Nu verkar det som att Lindwall har fått med sig större ägare på sin sida och tvingat iväg Svensk. Helt förståeligt, Lindwall är ju trots allt Mr Betsson. Jag tror att vi kan vänta oss en comeback från Lindwall snart – han har ju inte ens formellt slutat än.”

Och nu har alltså ett gäng aktieägare föreslagit att Lindwall ska kliva in i Betsson-styrelsen.