Löfven avgår om Alliansens budgetförslag vinner

Statsminister Stefan Löfven avser avgå om Alliansens budgetförslag vinner omröstningen i riksdagen med stöd av Sverigedemokraterna.

”Om den budgeten skulle vinna är det uteslutet att jag skulle sitta kvar och administrera den. Det sker inte”, säger Stefan Löfven till Dagens Nyheter.

Om Sverigedemokraterna tänker rösta på Alliansens budget vill Löfven få de borgerliga till förhandlingsbordet. Det kan ske genom att hela budgeten skickas tillbaka till finansutskottet för ny behandling innan den planerade omröstningen i riksdagen på onsdag, skriver tidningen.

Nyval är inget förstahandsval, men man kan inte utesluta det, enligt Löfven. Det är först den 29 december som nyval kan utlysas, noteras det.

”Vi har precis haft ett val och det är därför jag menar att alla måste tänka till. Väljarna har gett oss ett resultat och när vi nu ser spelplanen tror jag att väljarna förväntar sig att vi kan hantera den situationen”, resonerar statsministern.

Sverigedemokraterna väntas i eftermiddag ge besked kring hur de avser agera på onsdag när deras eget budgetförslag förväntas ha fallit.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.