Ökad rörelsevinst för Consilium

Marinelektronikbolaget Consilium redovisar ökande intäkter och rörelseresultat i fjärde kvartalet 2018 jämfört med samma period året innan.

Nettoomsättningen steg till 399,4 miljoner kronor (336,2), en ökning med 19 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet blev 29,2 miljoner kronor (27,3), med en rörelsemarginal på 7,3 procent (8,1). 

Resultatet före skatt var 11,8 miljoner kronor (16,0). 

Resultatet efter skatt blev -3,1 miljoner kronor (-21,1). Här ingår resultat från verksamhet under avveckling med -21,0 miljoner kronor (-39,5). Resultat per aktie hamnade på -0,23 kronor (-1,39).

Orderingången under fjärde kvartalet landade på 375,8 miljoner kronor (363,3), en ökning med 3 procent mot föregående år. 

Styrelsen föreslår ingen utdelning för 2018, i likhet med föregående år.

Styrelsen har beslutat undersöka förutsättningarna för en uppdelning av Consilium i två fristående bolag; ett för kvarvarande verksamhet inom affärsområde Marine & Safety, och ett för kvarvarande verksamhet inom affärsområde Safety Engineering.

En uppdelning av Consilium bedöms ge respektive affärsområde ökad fokus med bättre förutsättningar att ta tillvara tillväxtmöjligheter och skapa värde för aktieägarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.