Pepins avvecklar verksamheten – affären med Aktiegirot avbryts

Pepins och Aktiegirot har gemensamt beslutat om att avveckla verksamheten inom ramen för befintlig ägarkonstellation.
Pepins avvecklar verksamheten – affären med Aktiegirot avbryts - Two Business Men Wearing Suits Shaking Hands In Office in evenin
Foto: NPSG / Pepins

Ett första steg i denna avveckling kommer vara att lämna tillbaka samtliga av Pepins tillstånd till Finansinspektionen.

Det skriver Pepins i ett pressmeddelande.

Pepins kommunicerade i oktober att en långsiktig finansieringslösning säkrats. Aktiegirot Sverige skulle förvärva samtliga aktier i Pepins Sweden efter sedvanlig ägarprövning av Finansinspektionen.

Sedan dess har ägarkonstellationen i Aktiegirot blivit föremål för omfattande förändringar och förutsättningarna för att fortsatt finansiera verksamheten i Pepins försämrats, därav avbryts förvärvet. Som en följd av ovan har Aktiegirot meddelat Finansinspektionen att man också avbryter ägarprövningen och att Pepins avser att återlämna samtliga tillstånd till Finansinspektionen.

– Det är djupt olyckligt att vi hamnat i denna situation. Pepins har genomgått en enorm förändring sedan sommaren 2023. Med god kostnadskontroll och ett fokus på repetitiva intäkter hade vi nu en tydlig plan för att ta bolaget till lönsamhet under nästa år. Bolaget i dag är i ett helt annat skick än när Aktiegirot gick in i Pepins vilket gör beskedet ännu mer beklagligt, säger Martin N Larsson, vd på Pepins.

Pepins ämnar att genomföra en successiv och kontrollerad avveckling och kommer löpande informera kunder, medlemmar och investerare om avvecklingsprocessen.

Tidigare artiklar:

Pepins i händerna på aktieskojare

Pepins VD efter Afv:s avslöjande: ”Ingen anledning att ifrågasätta Aktiegirots kompetens”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets