Winklevoss-tvillingarna stäms av investerare

Cameron och Tyler Winklevoss har blivit stämda av investerare som anklagar dem för bland annat bedrägeri genom deras kryptobolag Gemini. Det rapporterar New York Post.
Winklevoss-tvillingarna stäms av investerare - Tyler Winklevoss, Cameron Winklevoss
Cameron Winklevoss och Tyler Winklevoss, grundare av kryptobörsen Gemini Trust Co. AP Photo/Richard Drew

Enligt stämningen sålde Cameron och Tyler Winklevoss räntebärande konton på kryptovalutabörsen Gemini utan att registrera dem som värdepapper samt utan att fullt ut varna kunder för potentiella risker.

Gemini kämpar för att återfå 900 miljoner dollar i kundmedel som innehas av en lånepartner som hamnade i knipa i samband med FTX-kollapsen.

Gemini Earn-programmet erbjöd kunder att få ränta på sina digitala valutor. De kunde enligt tvillingarna tjäna upp till 8 procent i årlig ränta. Under förra månaden tvingades Gemini stoppa uttag från dessa konton.

Förutom bedrägeri anklagas tvillingarna i stämningen för brott mot Exchange Act.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.