Alla Affärsvärldens analyser vecka 13

Analyser av Scandi Standard, Inwido, Munters, Stille, IPO-kommentarer, Footway, NGS Group, Orderhero, Tessin-lån, Genesis och Rovio samt Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 13 - alla analyser vecka 13

Scandi Standard

Scandi Standard har några tuffa år i ryggen, men ny VD och besparingsprogram ska få bolaget på rätt köl igen. Frågan är om det håller emot när negativa omvärldsfaktorer slår allt hårdare mot bolaget?

Inwido

Fönster- och dörrbolaget Inwido uppvisade stark organisk tillväxt under 2021. Balansräkningen är i bra skick och förvärvsmöjligheterna på den fragmenterade europeiska marknaden är goda.

Munters

Munters-aktien handlas under IPO-kursen och bolaget har gått från en premievärdering till rabatt. Det ger ett intressant läge i aktien.

Stille

Efter sommarens förvärv av schweiziska bolaget S&T har Stille dubblerat verksamheten inom kirurgiska instrument. Vårdskulden är rekordhög och tillväxtmöjligheterna goda.

IPO-kommentarer

Det har inte varit lönsamt att teckna nynoteringar 2022 men kanske är trenden nu på väg att vända. De senaste noteringarna varit mer stabila samtidigt som förra veckan bjöd på en raket.

Footway

Footway fortsätter tyngas av svag marknad och egna problem. Skuldsättningen är hög och bolagets planerade företrädesemission har blivit kraftigt försenad. Trots det värderas aktien högt.

NGS Group

Många rekryterings-och bemanningsbolag hade ett starkt fjolår. NGS Group uppvisade också god tillväxt och stärkte marginalerna. Hur skall man se på aktien?

Orderhero

Orderhero satsar på tillväxt och en notering på First North. Juridiska frågetecken kring bolagets självbetjäningskassor gör dock att IPO:n bör undvikas. Sista teckningsdag: 220404

Tessin-lån

Det är tredje gången Afv skriver om entreprenören Pierre Eklunds projekt. Det första återfanns i Tessin-portföljen. Det andra avstod vi från för att sprida riskerna avseende fastighetsutvecklare. Med det första lånet återbetalt lockas vi återigen av en investering.

Genesis

Genesis IT har länge värderats lågt. Tveksam kapitalallokering är ett skäl. Kan bolaget få igång tillväxten och förbättra transparensen finns troligen fin uppsida i aktien.

Rovio

Rovio har haft svårt att visa tillväxt men går nu in i 2022 med nya spel och stora förhoppningar.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Collector, BIMobject, Stendörren och Footway.

Afv-portföljen

Börsen vände upp i mars men det var inte med bred marginal. Det var hög aktivitet i Afv-portföljen.

Buy&Hold-portföljen

Det blir 14 nya inköp till B&H-portföljen den här månaden. Samtidigt har det kommit bud på ett av våra större innehav.

Råduppföljning

För ett år sedan var det rusning till börsen och kvaliteten på bolagen har visat sig vara minst sagt skiftande. Vi undvek ett par minor men kunde varit mer positiva till fintech-bolagen.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets